Ingrediente
- Aluat
 - -450 g faina
 - -350 g zahar
 - -6 oua
 - -200 ml ulei
 - -1 lingurita rasa bicarbonate
 - -arome(vanilie,coaja de lamiie)
 - Umplutura
 - -500-600 g mere
 - -100 g zahar
 - -2 linguri unt topit,rece
 - -1 ligurita,rasa scortisoara
 - -2-3 linguri gris
 - Pt.decor
 - -o mina-doua nuci tocate(nu macinate)
 
Mod de preparare
Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se lasa de-o parte.
Pt.aluat,cu mixerul,se mesteca,bine ouale,intregi cu zaharul (se poate si manual,cu telul),se pun aromele,uleiul(mixind tot timpul),bicarbonatul(dizolvat in putin otet),apoi faina,cernuta.Dupa ce se pune faina,se mesteca manual.
Intr-o tava,mare(eu folosesc o tava rotunda,cu circumferinta de 38 cm),tapetata,se pune cca jumatate din aluat.Se pune apoi umplutura(mere,zahar….),uniform.Apoi,cea de-a doua jumatate de aluat.Daca nu e f.netezita,nu-i nimic.La caldura(in cuptor),se netezeste singura.Deasupra,sepresara,cu mina,nucile.
Tava,se da la cuptorul preincalzit,la foc slab,cca o ora.
Dupa aceea,se lasa la racit si se taie in dreptunghiuri de cca 5/2,5 cm.
Pt.aluat,cu mixerul,se mesteca,bine ouale,intregi cu zaharul (se poate si manual,cu telul),se pun aromele,uleiul(mixind tot timpul),bicarbonatul(dizolvat in putin otet),apoi faina,cernuta.Dupa ce se pune faina,se mesteca manual.
Intr-o tava,mare(eu folosesc o tava rotunda,cu circumferinta de 38 cm),tapetata,se pune cca jumatate din aluat.Se pune apoi umplutura(mere,zahar….),uniform.Apoi,cea de-a doua jumatate de aluat.Daca nu e f.netezita,nu-i nimic.La caldura(in cuptor),se netezeste singura.Deasupra,sepresara,cu mina,nucile.
Tava,se da la cuptorul preincalzit,la foc slab,cca o ora.
Dupa aceea,se lasa la racit si se taie in dreptunghiuri de cca 5/2,5 cm.

No comments:
Post a Comment