Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu mere si scortisoara


Ingrediente

  • Aluat
  • -450 g faina
  • -350 g zahar
  • -6 oua
  • -200 ml ulei
  • -1 lingurita rasa bicarbonate
  • -arome(vanilie,coaja de lamiie)
  • Umplutura
  • -500-600 g mere
  • -100 g zahar
  • -2 linguri unt topit,rece
  • -1 ligurita,rasa scortisoara
  • -2-3 linguri gris
  • Pt.decor
  • -o mina-doua nuci tocate(nu macinate)

Mod de preparare

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se lasa de-o parte.

Pt.aluat,cu mixerul,se mesteca,bine ouale,intregi cu zaharul (se poate si manual,cu telul),se pun aromele,uleiul(mixind tot timpul),bicarbonatul(dizolvat in putin otet),apoi faina,cernuta.Dupa ce se pune faina,se mesteca manual.

Intr-o tava,mare(eu folosesc o tava rotunda,cu circumferinta de 38 cm),tapetata,se pune cca jumatate din aluat.Se pune apoi umplutura(mere,zahar….),uniform.Apoi,cea de-a doua jumatate de aluat.Daca nu e f.netezita,nu-i nimic.La caldura(in cuptor),se netezeste singura.Deasupra,sepresara,cu mina,nucile.
Tava,se da la cuptorul preincalzit,la foc slab,cca o ora.
Dupa aceea,se lasa la racit si se taie in dreptunghiuri de cca 5/2,5 cm.

No comments:

Post a Comment